Álmoskönyv

Az álmok éppúgy a mi kis életünk valós részei, mint az éber gondolataink amikben mindennap beleburkolózunk, vagy és a nappali életünk, amit teljes egészében élünk! Az élet gondjait és vágyait álmainkba beleépítve megoldjuk vagy beteljesítjük, természetesen komolyabb helyzet esetén álmunk adja meg a megoldást. A szimbólumok, melyek itt megjelennek komoly jelentésekkel bírnak, értelmezési szótárukat nevezzük mi álmoskönyvnek.

 

Az éjszakai álmunkban azért szoktuk magunkat sokszor beljebb érezni, mint éber állapotban, mert az álmainknak többnyire mi vagyunk a főszereplői, minden látvány és tapasztalás, esemény vagy cselekvés a saját határtalan tudattalattink része, és velünk van összefüggésben. Ébren azonban, amikor tőlünk független körülmények és cselekmények is befolyásolják a látásunkat, érzékelésünket, akkor elvonják a figyelmünket magunkról, a személyes vágyakról és ezzel újra meg újra eltávolítanak minket önmagunktól, így csak a többi tényre és jelenségre figyelünk. Az álmok azonban szimbólumok révén rávezetnek bennünket arra, hogyan alkalmazkodjunk a helyzetekhez, a körülményekhez úgy, hogy közben önmagunktól se idegenedjünk el teljesen. A szimbólumok értelmezését az álmoskönyv segítségével megérthetjük és önmagunk megismerésében is jelentőset tudunk haladni.Mindenkinek lenni szoktak meghökkentő, zavarba ejtő, furcsa, ijesztő, visszatérő, vagy csupán megmagyarázhatatlan álmai, de ez nem jelent feltétlenül rosszat, csupán a tudatos és a tudattalan életünk kötelező különbözőségét mutatja. Ha halálról álmodunk, vagy halott emberről, az még nem jelenti azt, hogy mi is csomagolhatunk, végrendelkezhetünk maréknyi vagyonunk fölött. Épp hogy egy régi és egy új korszak határát szimbolizálja, amikor az ember bezár maga mögött egy ajtót, mert oda már nincs miért visszatérjen. Ha képesek vagyunk a saját álmainkat megfejteni, értelmezni és megérteni, nemcsak az mi önismeretünk fog fejlődni, hanem csökkenni fog bennünk a tudatos és tudattalan vágyaink közöti széthúzás is.

 

Két fajta álmodást lehet megkülönböztetni. Vannak egyes időintervallumok, amikor nem emlékszünk az álmodott eseményekre, és vannak olyanok is, amelyekre igen. A reggeli álmainkra például többségünk emlékszik. Az álmodás, ami emlékezés nélkül történik, szolgálja a személyiség fejlődését, illetve az alkalmazkodó képességét is. Az álomra és az eseményekre való emlékezés viszont egyfajta bónusznak tekinthető a tudat és a tudattalan barátságához, annak megfejtése pedig a tudat lehetősége az egészséges, a jó, az ön-elnyomásmentes önuralom teljes kialakításához. Aki rendszeresen emlékszik az álmaira, annak vétek kihagyni ezt a lehetőséget, továbbá aki gyakran emlékszik álmainak eseményeire, szimbolisztikus tárgyaira, állataira, vagy visszatérő, figyelmeztető, esetleg rémálmai vannak, érdemes álomnaplót vezetnie, hogy figyelemmel kövessel az eseményeket és hogy meglássa benne az üzenetet, a mondanivalót.

 

Akinek nincs úgynevezett álomfejtő tapasztalata, annak írás közben is gyakran megvilágosodik egy-két olyan részlet, amit a nyelvi sajátosságok szinte meg is fejtenek, nem kell hozzájuk még álmoskönyv sem. Ilyen példa munkdjuk a “…és akkor egyszerre beborult az ég”. Jelentése valójában – az adott helyzetben – nem más, mint hogy rosszra fordultak a dolgaim vagy a hangulatom. Aki saját tapasztalat híján, vagy ennek megfejtése melett egy gyakorlott álomfejtőhöz is fordul, a lehető legrészletesebben kell leírja az álmát az azt kísérő érzésekkel, gondolatokkal s mindazzal, ami szerintre még az álomhoz és a körülményeihez tartozik. Megjegyezzük, abban az esetben, ha egy álomfejtő nem igényel semmi ilyesmit az álom/álmok megfejtéséhez, akkor az vagy sarlatán, vagy látnok, és megérzi a körülmények összességét. Aki a részletesen lejegyzett álmát egy idő után újra előveszi, az úgynevezett ülepedési korszak után, az saját magától felismer benne olyan összefüggéseket, amelyeket közvetlenül az ébredés után nem vett észre, talán a túlzott érintettség miatt. A nem megfejtett szimbólumokra az álomfejtés jelent megoldást, amihez egy álmoskönyv vagy egy álomszótár lesz a megoldás, utóbbi oldalunkon is megtalálható.


2 hozzászólás a(z) “Álmoskönyv” bejegyzéshez

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

✓ Álomfejtés segítségével a saját személyiségünket is, és álmainkat is jobban megérthetjük. ☾ Olvassa az online álmoskönyvet, hogy tudjon meg többet! ∗ TIPP ☑